Dier van de week: parelhoen Pearl zoekt ruime volière om in te kunnen tetteren

Pearl. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat een diersoort die nooit eerder in deze rubriek heeft gestaan: parelhoen Pearl.

Redactie

Wat voor dier is een parelhoen en wat is kenmerkend voor hen?

„Het parelhoen is een vogelsoort die wel wat weg heeft van een kip. Het zijn vrij schuwe vogels die het beste gehouden kunnen worden in een volière omdat ze erg goed kunnen vliegen. Ze zijn samen te houden met andere parelhoenders maar zeker ook met kippen, zolang de dieren voldoende ruimte hebben. Parelhoenders zijn vogels die flink geluid maken. Ze tetteren als gevaar dreigt, maar laten elkaar op deze manier ook weten waar ze zijn. Dat geluid vindt niet iedereen even aangenaam. Ze zijn om die reden ook niet erg geschikt om in een woonwijk te houden.”

Wat eet een parelhoen?

„Een parelhoen is dagelijks uren bezig met het omwoelen van de grond op zoek naar zaden en wormen. Ze eten ook slakken en spinnen, kikkers, hagedissen en muisjes. Als aanvullende voeding pikken ze graag wat siervogelkorrel mee.”

Wat voor baas zoek je?

„Voor Pearl zoeken we mensen die buitenaf wonen. Ze wordt enkel geplaatst bij mensen die vogels zoals kippen en parelhoenders houden omdat het groepsdieren zijn.”

Mag Pearl bij jou komen wonen? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Meest gelezen

Gemeenteberichten