Financieel sterk jaar voor Boels Rental

Pierre Boels  

Pierre Boels  © Roger Dohmen

Sittard -

Boels Rental in Sittard overlegt sterke financiële cijfers over 2021. De omzet nam met 7,1 procent toe tot ruim 1,3 miljard euro, het bedrijfsresultaat steeg met 13,2 procent tot ruim 422 miljoen euro. Het bedrijf wil snel verder groeien.

Marc van de Ven

De omzetstijging is volgens het bedrijf voornamelijk het resultaat van diversiteit in product- en klantenbestand, de succesvolle integratie van Cramo (de Scandinavische verhuurder die in 2020 overgenomen is) en een sterk herstel van de pandemie in belangrijke markten. „Samen met onze bijna 6.900 medewerkers in achttien Europese landen hebben we sterke groeicijfers weten te realiseren”, vertelt algemeen directeur Pierre Boels van het familiebedrijf. „Zodoende zijn we inmiddels het nummer twee verhuurbedrijf van Europa en het achtste wereldwijd.”

Goed begin 2022

Boels heeft de ambitie om sterk verder te groeien; het doel is elke vijf jaar te verdubbelen in omvang. De afgelopen veertig jaar is dit steeds gelukt. Jan Piet Valk, CFO bij Boels: „Ondanks de macro-economische en politieke onzekerheden hebben we een succesvolle start van 2022 gehad met significante groei in zowel omzet als winstgevendheid. We zien hierin de impact terug van de investeringen in onze vloot, onze mensen en verbeteringen van onze bedrijfsprocessen. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en zijn klaar voor de volgende groeifase.”

Lees ook: Boels Rental krijgt award voor ‘snelst groeiende familiebedrijf’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws