Daken van huizen gewaaid in Beek na zware onweersbui

In Beek waaide op sommige plekken de daken van huizen © Orange Media

Beek -

De storm die vrijdagmiddag over Limburg raasde heeft vooral in Beek tot flinke schade geleid. Op verschillende plekken in het dorp zijn daken van huizen gewaaid.

Redactie

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg kreeg ruim honderd meldingen van stormschade. De meeste meldingen kwamen uit de regio Beek, Spaubeek, Schinnen en Sittard-Geleen komen. Daar is in korte tijd veel regen gevallen.

De straten tussen Stegen en de Heirstraat in Beek lijken het zwaarst getroffen. De hulpdiensten rukten in groten getale uit. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg staat een woning aan de Beatrixstraat mogelijk op instorten.

Beek - Veel schade na noodweer. © Orange Media

Verder viel een schoorsteen op een auto, knakten bomen om en liggen wegen bezaaid met takken. Op beelden die op Facebook zijn gedeeld, valt op te maken dat Beek mogelijk is getroffen door een tornado. Verder viel een schoorsteen op een auto, knakten bomen om en liggen wegen bezaaid met takken.

Supermarkt

Behalve woonhuizen en auto’s had ook de supermarkt in Beek zwaar te leiden onder de storm. Een boom bleek niet bestand tegen de harde wind en viel tegen de voorgevel van de PLUS.

Meest gelezen

Beek

Gemeenteberichten