Danny Buijs nieuwe trainer KV Mechelen

Danny Buijs. © ANP/HH

Danny Buijs vervolgt zijn carrière bij KV Mechelen. De trainer uit Alblasserdam heeft met de Belgische club overeenstemming bereikt over een dienstverband voor onbepaalde tijd en wordt op korte termijn gepresenteerd.

Redactie

Buijs treedt in Mechelen in de voetsporen van zijn landgenoten Leo Canjels, Aad de Mos, Ruud Krol, Barry Hulshoff, André Wetzel, Harm van Veldhoven en Dennis van Wijk, die ook allemaal trainer zijn geweest Achter de Kazerne.

Buijs was de afgelopen vier seizoenen trainer van FC Groningen, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd. KV Mechelen is dit seizoen als zevende geëindigd in de Jupiler Pro League.

Trainer Hein Vanhaezebrouck blijft AA Gent trouw. De 58-jarige Belg heeft zijn aflopende contract bij de bekerwinnaar met twee jaar verlengd, tot de zomer van 2024. Onder leiding van Vanhaezebrouck werd Gent in 2015 voor het eerst landskampioen en veroverde het ook de Belgische Supercup.

De trainer stapte in 2017 over naar Anderlecht, maar werd ruim een jaar later ontslagen in Brussel als gevolg van tegenvallende resultaten. Vanhaezebrouck keerde eind 2020 terug bij AA Gent. Zijn ploeg eindigde dit jaar op de vijfde plaats in de Belgische competitie en won de play-offs om een Europees ticket. Gent begint volgend seizoen in de play-offs van de Europa League.

De ploeg van Vanhaezebrouck veroverde vorige maand de Belgische beker door Anderlecht via strafschoppen te verslaan.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws