Brand bij recyclingbedrijf in Venray geblust

De grote brand bij een recyclingbedrijf in Venray is geblust. Rond vijf uur zaterdagochtend vertrok de brandweer van het terrein aan de metaalweg. Eerder was het brandende materiaal uit een 2500 vierkante meter grote loods met shovels naar buiten gehaald en daar afgeblust.

De brand brak vrijdagavond rond kwart voor acht uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Niemand raakte gewond, zei een woordvoerder van de brandweer zaterdag.

Lees ook: Grote brand bij recyclingbedrijf in Venray, inhoud van het bedrijf wordt buiten geblust.

Door de grote rookontwikkeling moest vrijdagavond een nabijgelegen McDonald’s ontruimd en gesloten worden. De gasten van een verderop gelegen hotel moesten binnen blijven achter gesloten ramen en deuren, en ook de ventilatie moest uit. Op de A73 in Venray-Noord gold vanwege de rook een snelheidsvertraging, en de afritten van de snelweg waren afgesloten.

Tijdens de brand heeft de brandweer geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten