Concert BROER met basisschoolleerlingen in Brabant en Limburg

Afbeelding: philarmonie zuidnederland.

Meer dan 6500 basisschoolleerlingen van de groepen 5 en 6 uit Brabant en Limburg bezoeken vanaf dinsdag 31 mei het zogeheten meedoe-concert BROER van philharmonie zuidnederland in de theaters van Maastricht tot Breda.

In totaal zijn er dertien voorstellingen in acht steden en komen er 92 scholen kijken. In mei en juni speelt het orkest in Maastricht, Tilburg, Kerkrade, Breda, Eindhoven, Veldhoven, Venray en Venlo waarin leerlingen actief deelnemen aan de voorstelling en samen met het orkest muziek maken.

Ketim en Raban

BROER is een concert rondom het verhaal van de broers Ketim en Raban. De populaire Ketim geeft een verrassingsfeest voor zijn tweelingbroer Raban, maar die wil niet komen. Er is iets gebeurd wat alleen door een oprechte ‘sorry’ van beide broers kan worden opgelost.

De beeldende muziek van Verdi, het verhaal én de participerende leerlingen maken dit concert tot een ware belevenis. Alles wat normaliter niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel: opstaan om een wave te maken, hard klappen, dansen en roepen.

Het interactieve, digitale lesmateriaal bereidt leerlingen voor op de voorstelling. Bij BROER is hier extra aandacht voor, omdat leerlingen zelf actief deelnemen aan het concert en de liedjes in de klas al oefenen.

BROER is ontwikkeld door Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland.

Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Beek

Gemeenteberichten