KNMI waarschuwt voor nieuwe onweersbuien in Limburg

Het KNMI waarschuwt voor nieuwe onweersbuien in Limburg. Voor maandag is code geel afgegeven.

De waarschuwing van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut geldt van 15.00 tot 20.00 uur. Het verkeer kan hinder ondervinden van het slechte weer.

Lees ook: Valwind is boosdoener schade Beek: ‘Enorme hoeveelheid koude lucht die omlaag dondert’

Forse windstoten

Volgens Meteo Limburg wordt het maandagmiddag tijdens zonnige perioden met 23 tot 25 graden drukkend warm. In de loop van de middag en deels avond zullen vanuit het zuidwesten enkele onweersbuien over de provincie trekken, lokaal met hagel en forse windstoten. De buien blijven niet hangen. Daarbij koelt het flink af tot circa 18 graden.

Lees ook: Noodweer in Beek bewijst: de ‘code oranje’ mag wel wat regionaler

Afgelopen vrijdag was er nog sprake van noodweer in met name Beek, Spaubeek, Geleen en Schinnen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten