Willem Janssen wist dat het abrupt afgelopen kon zijn: ‘Er schiet van alles door mijn hoofd, maar ook niks’

Willem Janssen.  Afbeelding: ANP / ANP

Met de uitschakeling in de play-offs heeft Willem Janssen zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal gespeeld. De aanvoerder van FC Utrecht zei dat hij wist dat het abrupt afgelopen kon zijn. „Maar ik had de pure focus op die wedstrijd, al schoot het vlak daarna wel door mijn hoofd”, aldus Janssen na de 3-0-nederlaag bij Vitesse.

De 35-jarige Limburger voelde zich een „een beetje leeg”. „Het is ook raar, omdat je er rekening mee houdt dat je die wedstrijd kan verliezen en het zomaar de laatste kan zijn. De manier waarop is wel treurig”, gaf hij aan. „Er schiet van alles door mijn hoofd, maar ook niks.”

Janssen was niet tevreden over het spel van zijn ploeg in Arnhem. „Vitesse maakte twee wereldgoals. Wij kwamen er een paar keer goed door, maar scoren niet. Op het moment dat zij de 2-0 maakten miste ik wel de overtuiging bij ons dat je terug kan komen. Het was helaas niet genoeg vandaag.”

Voor de voetballer die sinds 2004 actief was in het betaald voetbal en volgend seizoen technisch manager wordt bij VVV zit een lange carrière als profvoetballer er op. „Ik heb al een afscheid in de eigen Galgenwaard gehad. Dat was een fantastische avond, al was het ook apart omdat we nog wedstrijden speelden. Maar ik heb daar intens van genoten.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’: ‘Alle Limburgse clubs kijken met jaloezie naar Roda en Fortuna-baas Gün moet niet zo mopperen over de media’

2022-05-19 Komt Dat Schot (laatste van het seizoen). Video: De Limburger

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee