Harmonie St. Gerlachus uit Oirsbeek brengt jubileumboek uit

Afbeelding ter illustratie.  Afbeelding: ING Image

Harmonie St. Gerlachus uit Oirsbeek en fanfare St. Caecilia uit Broeksittard geven zaterdag 28 mei een concert in Partycentrum De Oirsprong in Oirsbeek. Voorafgaand wordt een boek gepresenteerd over de geschiedenis van de harmonie.

Het boek getiteld Van fanfare tot harmonie is tot stand gekomen met behulp van velen, maar kartrekkers van het project zijn Wim Douven en Harry Louvenberg. Zij hebben gespeurd, gepuzzeld, archieven nageplozen, bergen werk verzet en het resultaat mag er wezen. Een boek over het 115-jarig bestaan, beschreven in maar liefst 700 pagina’s.

Het was eigenlijk de bedoeling het boek in 2020, tijdens het 115-jarig jubileum, te presenteren maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Vandaar dat het boek 28 mei voorafgaand aan het concert wordt gepresenteerd. Het boek beschrijft de geschiedenis en het wel en wee van de harmonie en de tekst wordt begeleidt door veel foto’s, waardoor de geschiedenis van St. Gerlachus herleeft.

Na de presentatie, in de pauze en na het concert is het boek in te zien en kan er worden ingetekend. Voor leden en vrienden van de harmonie is het boek te krijgen voor 45 euro en overige belangstellenden betalen 55 euro. Tijdens de jaarmarkt van de harmonie op 10 juli, in het centrum van Oirsbeek, is er ook een mogelijkheid het boek in te zien en te reserveren.

Online bestellen kan via: halo1946@outlook.com.

Door de redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Beekdaelen

Gemeenteberichten