Belgische politie hoort slachtoffers prikincident in voetbalstadion

Foto ter illustratie. © Getty Images

De Belgische politie zet het onderzoek voort naar de prikken die in een stadion mogelijk een aantal voetbalsupporters zijn toegediend. Ook al zijn in eerste instantie bij de veertien slachtoffers geen verdovende middelen gevonden. De politie gaat onder meer na of het zogeheten ‘needle spiking’ in het spel is, melden Belgische media.

Redactie

De veertien supporters van eersteklasser KV Mechelen werden zaterdag plotseling onwel. Kort daarvoor hadden ze naar eigen zeggen een prik gevoeld. Het gaat om mannen en vrouwen, meerder- en minderjarig, maar volgens de krant Het Nieuwsblad met name om meisjes. Ze zaten allemaal in hetzelfde tribunevak.

De politie verhoort de vele slachtoffers en getuigen en bekijkt camerabeelden van het stadion. Ook worden bloed en urine van de slachtoffers nader onderzocht om vast te stellen of bij hen iets is ingespoten. De eerste, negatief uitgevallen, toxicologische tests richtten zich alleen op levensbedreigende middelen, meldt VRT Nieuws.

Lees ook: Eerste geval van ‘needle spiking’ in Limburg: Venlose (19) krijgt drugs ingespoten tijdens stappen

De laatste weken wordt geregeld melding gemaakt van soortgelijke prikincidenten, doorgaans tijdens het uitgaan. Na Britse, Franse en eerdere Belgische slachtoffers zijn inmiddels ook Nederlanders naar de politie gestapt. Bewijs voor ‘needle spiking’ ontbreekt en het is gissen naar beweegredenen van eventuele daders.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws