Koninklijke onderscheiding voor Henk Sturme uit Kronenberg

Henk Sturme (links) met zijn Koninklijke onderscheiding. Afbeelding: Gemeente Horst aan de Maas

Henk Sturme uit Kronenberg heeft zondagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Tijdens het voorjaarsconcert van Fanfare Monte Corona werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sturme krijgt zijn onderscheiding voor zijn grote inzet voor Fanfare Monte Corona Kronenberg. Sinds 2002 is hij bij de fanfare als vrijwilliger actief. In de afgelopen twintig jaar vervulde hij bij de vereniging verschillende taken. Van 2007 tot en met 2021 was hij lid van het bestuur, waarvan bijna dertien jaar als voorzitter. Daarnaast was hij van 2002 tot en met 2015 mede-initiator en voorzitter van het Gala Relatie Event Friends-for-Music.

Sturme wordt bij de fanfare omschreven als een initiator en drijvende kracht. Een persoon waarop men kan vertrouwen en waarop nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan.

Door Tijn Peerlings

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Horst aan de Maas

Gemeenteberichten