Noord-Korea zegt dat virusuitbraak onder controle is

De Noord-Koreaanse leide Kim Jong Un woont een ceremonie bij.  

De Noord-Koreaanse leide Kim Jong Un woont een ceremonie bij.  © ANP / ASSOCIATED PRESS

Noord-Korea zegt dat het aantal besmettingen met het coronavirus onder controle is en „stabiel afneemt”. Dinsdag (lokale tijd) registreerde het land voor de derde dag op rij minder dan 200.000 nieuwe ‘koortsgevallen’.

RedactieBron: ANP

Noord-Korea maakte eerder deze maand voor het eerst melding van een coronageval. Sindsdien zijn volgens het staatspersbureau KCNA bijna 3 miljoen gevallen gemeld van wat het land ‘koorts’ noemt. Noord-Korea heeft niet aangegeven hoeveel van de mensen met koorts zijn besmet met het coronavirus, vermoedelijk doordat er geen capaciteit is om op grote schaal te testen. Het officiële dodental staat dinsdag op 68.

Lees ook: Biden wil kongsi tegen Kim

Volgens KCNA boekt het land „successen” in de strijd tegen de uitbraak. „Een paar dagen nadat de maximale noodsituatie ter preventie van een epidemie is ingevoerd, is het aantal sterfgevallen in het hele land drastisch afgenomen. Daarnaast is het aantal mensen dat is hersteld toegenomen. Hierdoor is de verspreiding van de ziekte afgeremd en blijft de situatie stabiel”, aldus het staatspersbureau.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws