Rijstal Venhof attendeert wandelaars erop reekalfjes in Herkenbosch met rust te laten

 © Rijstal Venhof

Herkenbosch
Silke van Deelen

Rijstal Venhof attendeert wandelaars erop dat ze reekalfjes die alleen op de grond liggen met rust moeten laten en dat honden in deze periode aangelijnd moeten zijn.

„Tijdens jullie wandeling kunnen jullie in deze periode oog in oog komen te staan met een reekalfje. Deze duiken bij gevaar op de grond en gaan doodstil liggen. Laat het kalf met rust, ga weg en raak het vooral niet aan omdat anders de kans groot is dat de moeder het niet meer aanneemt. Moeder ree staat wachtend in de struiken. Het kalf is niet zielig of ziek, het wacht gewoon tot dat de gevaar voorbij is en gaat dan zijn moeder roepen!”, zo is te lezen op de Facebookpagina van de rijstal.

„Wij willen jullie ook er op attenderen jullie honden in deze periode niet los te laten.” Ter plaatse staat met bordjes aangegeven waar honden los mogen, mits onder appel. Dit laatste houdt in dat honden niet mogen jagen, in het zicht moeten lopen en op commando onmiddellijk moeten komen. Buiten deze losloopgebieden dienen honden aangelijnd te zijn. Ook de rijstal benadrukt deze regel ter bescherming van herten, reeën, wilde zwijnen, hazen, dassen en andere dieren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten