Peuter4daagse van Peuteropvang Heerlen op agenda Nederlandse Wandelbond

Afbeelding: Peuteropvang Heerlen

De Peuter4daagse, een initiatief van Peuteropvang Heerlen (POVH), staat op de agenda van de Nederlandse Wandelbond.

Alle peuters van de Heerlense en Hoensbroekse locaties van POVH lopen tijdens de Peuter4daagse iedere dag minstens een kwartier. De feestelijke afsluiting is op vrijdag 10 juni vanaf 9.30 uur op het complex van Heksenberg-NEC aan de Varenbeukerweg 58 in Heerlen.

Tijdens de Beweegweken van 30 mei tot en met 10 juni is er extra aandacht voor bewegen, maar ook voor gezond eten en drinken.

Bestuurder-manager Ingrid van den Bunder: „We zijn blij dat we dit jaar weer groots uit kunnen pakken. Want dat hebben onze peuters en pedagogisch medewerkers verdiend. Ze lopen niet alleen een week lang iedere dag hun kilometer(s), ze bewegen ook door het jaar heen heel veel. Peuters spelen buiten, doen beweeglessen in de gymzaal. Maar ook in het lokaal worden voortdurend spelletjes of momenten bedacht om even van die stoel af te komen en te bewegen. We wisten al hoe belangrijk bewegen is, maar we ontdekken steeds meer wat goede en voldoende beweging met ons allemaal en vooral met onze peuters doet.”

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten