Schutterij Sint Mauritius Strucht schiet na twee jaar verplichte coronapauze weer op koningsvogel

Jack Wintjens, die in 2019 tot koning gekroond werd, zal 5 juni zijn titel verdedigen.  Afbeelding: Schutterij Sint Mauritius

Pinksterzondag 5 juni wordt door schutterij Sint Mauritius uit Strucht het traditionele koningsvogelschieten gehouden.

Het evenement begint om 15.30 uur en vindt plaats op de feestweide achter schutterslokaal eetcafé San Blas (Provinciale Weg Strucht 77 in Schin op Geul). De opening wordt muzikaal omlijst door fanfare Sint Cornelius. De rest van de dag zorgen Legata’s Lederhosen Power en een deejay voor muziek.

Lees ook: Trend zet zich voort: 139 schutterijen aan de start van het OLS van 2022, het laagste aantal in de laatste dertig jaar

Naast leden van de vereniging komen ook inwoners van het dorp in actie. Zij kunnen een gooi doen naar het burgerkampioenschap. Deelname staat open voor zowel dames als heren. Kinderen mogen met een luchtbuks kindervogelschieten.

De laatste keer dat de schutterij aan koningsvogelschieten toekwam, was in 2019. Toen won Jack Wintjens. Als gevolg van de coronamaatregelen kwam de strijd in 2020 en 2021 te vervallen.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten