Dementie op jonge leeftijd en hoe nu verder?; online talkshow over de symptomen, oorzaken, diagnose, ondersteuning en aanpak

Afbeelding: Istock

Alzheimer Centrum Limburg en Alzheimer onderzoekfonds Limburg houden dinsdagavond 7 juni een online talkshow over het thema: ‘dementie op jonge leeftijd en hoe nu verder?’.

Te gast zijn Daisy Kraus, casemanager bij Hulp bij Dementie Maastricht-Heuvelland en prof. dr. Marjolein de Vugt van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+. Ook vertellen onderzoekers Jeroen Bruinsma, Kirsten Peetoom en Stevie Hendrik over nieuwe diagnostiek en tools die zijn ontwikkeld en ondersteuning kunnen bieden in het dagelijks leven.

Jonge mensen

In Nederland hebben naar schatting 15.000 mensen dementie die jonger zijn dan 65 jaar. Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen de 40 en 65 jaar. Vaak blijft het lang onduidelijk dat dementie de oorzaak is van hun problemen. Bij dementie denk je al snel aan geheugenproblemen. Bij dementie op jonge leeftijd vallen juist eerder veranderingen in het gedrag op. Vaak gaat het mis op het werk, en wordt vaak eerst aan een depressie, overspannenheid of relatieproblemen gedacht.

Lees ook: Eens per week op bezoek bij iemand met dementie, waarom is daar niemand meer voor te vinden?

Het webinar op 7 juni wordt gepresenteerd Kirsten Paulus en is gratis bij te wonen. De inloggegevens opvragen kan via een mail aan: samenvooruitmetdementie@gmail.com (vermeld naam en telefoonnummer). Telefonisch aanmelden via het nummer: 06 50739831. Je krijgt na aanmelding een link en wachtwoord, waarmee je veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livestream. Aanvang is om 19.30 uur.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten