Scholieren creëren muzikale boodschap voor nabestaanden Amerikaanse soldaten Margraten

Een ensemble van philharmonie zuidnederland voerde de composities uit.  Afbeelding: philharmonie zuidnederland

Onder de noemer Sounds of Freedom creëerden middelbare scholieren uit Maastricht en Roermond in samenwerking met philharmonie zuidnederland een muzikale videoboodschap voor familieleden van gesneuvelde soldaten, die begraven liggen op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten.

Het gaat daarbij om leerlingen van United World College Maastricht en BC Broekhin Roermond. Het stuk Sounds of Freedom werd door hen gecomponeerd, samen met compositiestudenten van de conservatoria van Maastricht en Tilburg.

Lees ook: Voor het eerst: Amerikaanse veteranen bedanken grafadoptanten Margraten met een stuk marmer

Op 16 mei zijn de werken in het Maastrichtse ANSI-theater gerepeteerd en uitgevoerd door een ensemble van philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Tijmen Wehlburg. „Leerlingen hadden tijdens de repetitie de mogelijkheid om de laatste accenten aan te brengen in hun muziek, voordat alle composities werden opgenomen”, legt de organisatie uit.

Op Memorial Day (maandag 30 mei, red.) worden de videoboodschappen naar de nabestaanden verstuurd.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Roermond

Gemeenteberichten