Video: Grote brand in bedrijfspand Geleen, rookwolken van verre te zien

Grote brand in garagebedrijf in Geleen. © De Limburger / Ermindo Armino

Geleen -

In een bedrijfspand in Geleen is woensdagmiddag een grote brand uitgebroken. De rookwolken waren tot in de verre omgeving te zien.

Redactie

De brand woedde in een bedrijfsgebouw aan de Asterstraat in de wijk Lindenheuvel. In het gebouw zit onder meer een producent van vezelmatten voor het opkweken van planten, en ook is er een tijdelijke witgoedopslag en een opslag van gebruikte ziekenhuisbedden. De brand brak niet uit in een garagebedrijf, zoals de brandweer eerder meende.

Brandweerkorpsen uit heel Zuid-Limburg werden opgeroepen voor de bestrijding. Een eerste schatting van de schade door een betrokken ondernemer komt uit op vele miljoenen.

 © Keistadnieuws

Ramen sluiten

Omwonenden die last hadden van de rook kregen het advies hun ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te zetten. Hiervoor werd een NL-Alert verspreid.

Inmiddels heeft de brandweer in de omgeving metingen verricht. Hieruit blijkt dat de rook geen concentraties gevaarlijke stoffen bevat. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Schade

Door de hittestraling hebben meerdere gebouwen in de buurt, waaronder een basisschool, schade opgelopen, zo meldt de Veiligheidsregio.

 © Ermindo Armino

.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Sittard-Geleen

Gemeenteberichten