Rellen Rotterdam: 72 aanhoudingen en twee agenten gewond

De politie heeft tientallen mensen opgepakt in Rotterdam na de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma.  Afbeelding: ANP

De politie heeft woensdagavond 72 mensen opgepakt in Rotterdam na de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma. Op meerdere plekken in de stad was het onrustig.

De ME voerde charges uit en op de Coolsingel en het Hofplein werden waterkanonnen ingezet om de straten leeg te krijgen. Relschoppers gooiden met vuurwerk en fakkels en agenten werden bekogeld met stenen, glazen en flessen. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze getroffen werden door een glas en een steen.

Vernielingen

Volgens een politiewoordvoerder waren er op verschillende plaatsen opstootjes en vechtpartijen in de stad. In met name het centrum waren veel zware vuurwerkknallen te horen. De relschoppers richtten ook „flinke vernielingen” aan, aldus de woordvoerder. Onder meer een tram en een bus raakten beschadigd.

Rellen Rotterdam: 72 aanhoudingen en twee agenten gewond
Foto: ANP

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en roept omstanders op om camerabeelden te delen, zodat meer relschoppers kunnen worden geïdentificeerd.

Rond 01.00 ’s nachts keerde de rust terug in de stad.

Rellen Rotterdam: 72 aanhoudingen en twee agenten gewond
Foto: ANP
Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee