Fortuna Sittard trapt af tegen Viktoria Köln, Duarte op pad voor Kaapverdië

Deroy Duarte.  Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard speelt de eerste wedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen tegen Viktoria Köln.

De wedstrijd tegen de club uit de Derde Bundesliga is op zaterdag 2 juli (14 uur). De zondag ervoor is in Buchten de eerste training van de selectie. In verband met werkzaamheden aan het veld in het Fortuna-stadion wordt de oefenwedstrijd op een amateurcomplex gespeeld, waarschijnlijk bij Eindse Boys in Nederweert-Eind.

Afrika Cup

Deroy Duarte geniet van een kortere zomerstop dan zijn teamgenoten. Fortuna laat weten dat de middenvelder is opgeroepen voor de nationale ploeg van Kaapverdië. Ook de bij Fortuna vertrokken Lisandro Semedo is geselecteerd.

Kaapverdië speelt op 3 en 7 juni kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup van 2023. De tegenstanders zijn Burkina Faso en Togo. De vierde ploeg in deze groep is Swaziland. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de eindronde in Ivoorkust. Op nadrukkelijk verzoek van de clubs in Europa wordt het toernooi vanaf 2023 in juni en juli afgewerkt en niet meer in januari en februari als de competities in Europa in volle gang zijn.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee