Toch niemand geprikt met drugs op Belgisch tienerfestival

Afbeelding: Getty Images

De vier tienermeisjes die in het ziekenhuis waren opgenomen na mogelijk stiekem te zijn geprikt op het festival We R Young in het Belgische Hasselt, blijken niet vergiftigd met drugs.

De urineresultaten zijn allemaal negatief. Op last van justitie is bloed afgenomen voor verder onderzoek, melden Vlaamse media.

Een bezoekster van het evenement woensdagavond meende een prik te hebben gevoeld, maar een verwonding is niet zichtbaar en is ook moeilijk te achterhalen, aldus het ziekenhuis. Wel brak er paniek uit op het tienerfestival. Meisjes vielen flauw en begonnen te hyperventileren.

Festival stilgelegd

Het festival werd stilgelegd nadat ruim twintig personen onwel waren geworden. De meisjes die zich niet lekker voelden werden opgevangen en verzorgd.

Lees ook: Bezoekers festival in Hasselt geschokt: ‘Ik zag hoe meisjes bewusteloos werden afgevoerd’

De laatste weken wordt regelmatig melding gemaakt van wat ‘needle spiking’ wordt genoemd. Het stiekem iemand injecteren met drugs gebeurt doorgaans tijdens het uitgaan. Na Britse, Franse en eerdere Belgische slachtoffers zijn inmiddels ook Nederlanders naar de politie gestapt. Bewijs voor de injecties ontbreekt.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee