Gemeente Leudal voert rioolwerkzaamheden uit in Roggel

Afbeelding: ING Image

De firma Smet Tunneling NV gaat vanaf maadag 30 mei in opdracht van de gemeente Leudal een aantal riolen gefaseerd renoveren in Roggel.

Het riool wordt gerenoveerd met een zogenaamde kousmethode. Door in het bestaande hoofdriool een kunststof kous aan te brengen en uit te harden met uv-licht, ontstaat een geheel nieuwe leiding. Door deze methode hoeft de straat niet open gebroken te worden. Voorafgaand aan de renovatiewerkzaamheden wordt het riool gereinigd en geïnspecteerd. Nadat de nieuwe buis volledig is uitgehard (binnen één dag) worden de aansluitingen weer open gefreesd. Om te controleren of het riool succesvol is gerenoveerd wordt het hoofdriool nogmaals gereinigd en geïnspecteerd.

Rioolwater

Het rioolwater afkomstig vanuit het buitengebied van Roggel zal van week 22 t/m week 25 omgepompt worden. Hiervoor zal er een pompinstallatie op de locatie Schansdijk komen te staan en vandaar uit wordt het water verpompt naar de Koppelstraat. Tijdens het gehele werk zullen er leidingen aan een zijde van de Reppelstraat liggen. Dit kan enige hinder veroorzaken voor de bereikbaarheid van de aanliggende percelen.

Wat merken inwoners van de werkzaamheden?

Door het reinigen van het riool kunnen stanksloten leeg getrokken worden, dit kan geuroverlast veroorzaken. Dit kan door inwoners eenvoudig worden opgelost door de watersloten weer te vullen met water (toilet doorspoelen en kranen even laten lopen). Gedurende het daadwerkelijk renoveren van het riool zal tijdelijk de huisaansluiting afgesloten zijn. Inwoners worden dan gevraagd slechts beperkt water te lozen. Het nemen van een douche, het draaien van een was of het gebruiken van een vaatwasser is niet mogelijk. Na het openen van de aansluitingen kan er weer normaal water worden geloosd. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vinden geen wijzigingen in de huisvuilinzameling plaats. Reinigingsdienst Maasland komt de containers volgens de reguliere ophaalroute legen. In de periode van renovatiewerkzaamheden zullen diverse wegen afgesloten worden voor verkeer. Doorgaand verkeer zal omgeleid worden.

Planning

In week 21 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De overige werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Onderstaand de planning:

Schansdijk: 30 mei t/m 24 juni (locatie pompinstallatie en rioolwerkzaamheden);

Reppelstraat: 30 mei t/m 17 juni (renovatiewerkzaamheden en rioolwerkzaamheden);

Reppelstraat: 30 mei t/m 24 juni (pompinstallatie);

Koppelstraat: 20 juni t/m 21 juni (renovatiewerkzaamheden);

Dorpsstraat: 22 juni t/m 23 juni (renovatiewerkzaamheden);

Molenweg: 7 juni t/m 28 juni (renovatiewerkzaamheden);

Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Leudal

Gemeenteberichten