Ferrari en Red Bull bovenaan in eerste vrije training Monaco

Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen heeft in de eerste trainingssessie de vierde rondetijd (1:14.712) op de klokken gezet. Hij moest snelste man Charles Leclerc, teamgenoot Sergio Pérez en Carlos Sainz voor zich dulden.

Thuisrijder Lelcerc noteerde een rondetijd van 1:14.531 en was daarmee ruim een tiende sneller dan Verstappen. Pérez en Sainz gaven minder dan een tiende toe op de Monegask.

Terwijl het kwik rond de klok van 14:00 uur de 31 graden ruim aantikte, reden de coureurs voor het eerst dit weekend naar buiten voor hun eerste trainingssessie. Het duurde niet lang voordat de training kort werd onderbroken door een rode vlag. Mick Schumacher had problemen met zijn bolide waarna hij net voor de ingang van de pits stilviel.

Stuivertje wisselen
Na de onderbreking ging het zoeken naar de juiste afstelling verder. Al snel werd duidelijk dat het dit weekend net als in voorgaande races opnieuw een duel zal worden tussen Red Bull en Ferrari. Het was continu stuivertje wisselen tussen de nummers een en twee uit het kampioenschap als het gaat om snelle rondetijden. Charles Leclerc sloot de sessie uiteindelijk af als snelste, voor Sergio Pérez, Carlos Sainz en Max Verstappen.

Mercedes leek in Barcelona eindelijk af van de stuiterproblemen, maar in Monaco leek de renstal terug bij af. Lewis Hamilton klaagde meermaals over een stuiterende auto en ook George Russell was niet blij met zijn auto. Laatstgenoemde kwam niet verder dan de achtste plek. Hamilton zette de tiende tijd op de klokken.

Door Jack Martens

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee