Ferrari opnieuw snel in tweede training, Verstappen moet volgen

Max Verstappen tijdens de tweede vrije training. © ANP/HH

Net als tijdens de eerste training heeft Max Verstappen vrijdagmiddag in de tweede sessie in Monaco de vierde tijd neergezet. Charles Leclerc was wederom de snelste man.

Erik van Haren

Leclerc ging op de zachtste band rond in 1.12,656 en was daarmee een halve tiende sneller dan Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz. Red Bull volgde met Sergio Pérez, die bijna vier tienden toegaf op Leclerc. Verstappen kwam niet verder dan de vierde tijd, op 4,5 tiende van Leclerc.

Lees ook: Rijdt Max Verstappen dit weekend de allerlaatste Grand Prix van Monaco?

De Limburger klonk nog niet heel tevreden over de boordradio en moest zijn teamgenoot dus wederom voor zich dulden. Lando Norris zette de vijfde tijd neer. Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton, respectievelijk zesde en twaalfde, waren net als in de eerste training niet erg content met hun auto.Daniel Ricciardo (McLaren) veroorzaakte met een harde crash bij het zwembad nog een rode vlag. De sessie lag daardoor enige tijd stil.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws