Harmonie Sint Cecilia Koningsbosch start viering eeuwfeest met concert van het Orkest Koninklijke Marechaussee in Forum Theater Sittard

 

 © Orkest Koninklijke Marechaussee

Koningsbosch / Sittard
Silke van Deelen

Harmonie Sint Cecilia Koningsbosch start haar (uitgestelde) 100-jarig jubileum met een concert van het Orkest Koninklijke Marechaussee op vrijdag 17 juni in het Forum Theater in Sittard.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee, opgericht op 12 april 1950, is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest is, in tegenstelling tot die van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis. Reguliere ‘marechaussees’ maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest. Het Orkest Koninklijke Marechaussee staat onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars. Tambour-maître is adjudant Marc Gouswaart.

Het concert start om 19.30 uur. Inwoners van Koningsbosch kunnen tickets kopen bij de winkel van Fa. Muijsers-Geurts aan de Kerkstraat 144 in Koningsbosch. Tickets à 17,50 euro zijn tevens te koop via deze link.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Echt-Susteren

Gemeenteberichten