Naast Schiphol ook reizigerschaos op vliegveld van Düsseldorf

Reizigers staan in de rij voor de incheckbalie van Corendon Dusseldorf Airport. © ANP

De reizigerschaos op het vliegveld van Düsseldorf gaat zeker tot na Pinksteren duren, waarschuwt de Duitse vakbond voor luchthavenpersoneel Verdi.

Redactie

Afgelopen weken hadden reizigers, net als reizigers op Schiphol, al last van lange wachtrijen voor de veiligheidscontrole en door personeelsgebrek zal dat binnen afzienbare tijd niet veranderen, zegt vakbondsman Özay Tarim dinsdag in Duitse media.

De lange rijen in de terminal zijn vervelend voor reizigers maar ook erg belastend voor het veiligheidspersoneel, schetst hij. De situatie nu vormt niet alleen gevaar voor de veiligheid van de passagiers maar ook voor de gezondheid van de bewakers. „We hebben op dit moment een ziekteverzuim van meer dan 20 procent”, aldus Tarim.

Lees ook: Enorme chaos op Schiphol: wat kun je als Limburgse reiziger het beste doen als je al geboekt hebt of dat juist nog van plan bent?

Verantwoordelijkheid

De luchthaven Düsseldorf legt de verantwoordelijkheid neer bij de politie die de controles in juni 2020 heeft uitbesteed aan een particuliere beveiligingsfirma. Anders dan contractueel is overeengekomen kan het bedrijf niet voldoende personeel leveren. Bij elke dienst komen we momenteel tot 140 mensen tekort, aldus een woordvoerder van het vliegveld. „Een tweede beveiligingsbedrijf is in onze optiek absoluut noodzakelijk op de luchthaven van Düsseldorf.”

De burgemeester van Düsseldorf sluit zich daar bij aan. Hij wil de komende dagen daarover contact opnemen met de Duitse nationale politie. Ook het vliegveld van Keulen kampt met personeelstekorten en wachtrijen. Beide luchthavens zijn ook populair onder Nederlandse reizigers.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws