Argentinië verslaat Italië in eerste editie ‘Finalissima’

De Argentijnse aanvoerder Lionel Messi wordt gejonast. © ANP / AFP

Argentinië mag zich de eerste winnaar noemen van de ‘Finalissima’, oftewel het duel tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika. De winnaar van de laatste editie van de Copa América won op Wembley met 3-0 van regerend Europees kampioen Italië, waar de 37-jarige verdediger Giorgio Chiellini zijn laatste interland speelde.

Redactie

De UEFA en de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol besloten in september vorig jaar een grote finale tussen de twee kampioensploegen te organiseren, kort nadat beide bonden zich krachtig hadden uitgesproken tegen de plannen van wereldvoetbalbond FIFA om het WK eens in de twee jaar te gaan houden in plaats van eens in de vier jaar.

De 37-jarige Chiellini duelleert in zijn laatste interland met Messi.  © ANP / AFP

Lionel Messi speelde in Londen een belangrijke rol bij Argentinië. De bijna 35-jarige spelmaker stelde na een klein half uur spelen, met een lage voorzet vanaf links, Lautaro Martínez in staat van dichtbij te scoren.

Aangever

In de blessuretijd van de eerste helft was Martínez juist de aangever. Na een lange trap van doelman Emiliano Martínez nam de speler van Internazionale de bal goed aan en met een versnelling en een uitstekende steekpass stelde hij Ángel Di María in staat te scoren. Di María stiftte de bal in het doel.

Ángel Di María. © ANP / AFP

Italië, dat in november ontbreekt bij het WK in Qatar, wist na rust de spanning niet meer terug te brengen. Invaller Paulo Dybala nam in blessuretijd de derde treffer van Argentinië voor zijn rekening.

Ajacied Nicolás Tagliafico had een basisplaats bij de Argentijnen, Feyenoorder Marcos Senesi zat niet bij de wedstrijdselectie en wacht nog op zijn debuut.

Nicolás Tagliafico (l) komt stevig in bij de Italiaan Bernardeschi. © ANP / EPA

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws