Ziggo moet meer keus uit modems bieden

 © ANP

Amsterdam -

Telecombedrijf Ziggo biedt in bepaalde regio’s nog altijd geen vrije modemkeuze aan. Daarmee overtreedt het bedrijf de regels. Reden voor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om Ziggo een last onder dwangsom op te leggen.

onze verslaggever

Voor 1 juli moet Ziggo de zaken op orde hebben, anders moet het bedrijf een boete van 12.500 euro per dag betalen, tot een maximum van 500.000 euro.

De ACM legt uit dat volgens Europese regelgeving klanten van internetaanbieders zelf moeten kunnen kiezen welke eindapparaten (zoals modems of routers) ze gebruiken. Deze regels zijn eind januari dit jaar ingegaan.

Volgens de ACM voldoen de meeste bedrijven aan de regels voor vrije modemkeuze. Die regels zijn bedoeld om innovatie en concurrentie op de markt voor eindapparaten te bevorderen. Ook wordt het makkelijker voor consumenten om naar een andere internetaanbieder over te stappen wanneer ze hun eigen modem kunnen blijven gebruiken.

Lees ook: Ziggo verliest 23.000 klanten: ‘Laten gaan van de Formule 1 was de juiste beslissing’

Ziggo zegt in een reactie dat de problemen vooral spelen in het voormalig UPC-gebied, dat technisch anders is opgebouwd. Daardoor is het daar meer werk om de mogelijkheid van een eigen modem in te voeren. Voor 1 juli zullen de problemen zijn opgelost, denkt het bedrijf.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws