Amateurvoetbal Zuid-Limburg: wie treft jouw favoriete club?

Kampioen Maastricht West speelt maandag tegen nummer twee Weltania. 

Kampioen Maastricht West speelt maandag tegen nummer twee Weltania. © Johannes Timmermans

Maastricht -

Komende maandag staat de zesentwintigste speelronde van de amateurcompetitie op het programma, dat vanwege Pinksteren niet op zondag wordt afgewerkt.

Redactie

De extra rustdag zal sommige teams echter goed uitkomen: in enkele gevallen vanwege een onlangs gevierd kampioenschapsfeest, in andere omdat men vol aan de bak moet om het seizoen te maximaliseren of degradatie te voorkomen.

Lees ook: Met degradatie boven het hoofd rest EVV maar één ding en dat is winnen: ‘Hulp van anderen hoeven we niet te verwachten’

EVV Echt is er één in die laatste categorie. De ploeg, die uitkomt in de derde divisie B, bivakkeert al een tijd in de onderste regionen van het klassement en vecht voor lijfsbehoud. Maandag treft de selectie middenmotor Dongen.

Lees ook: Jean Zaad (50) maakt comeback bij SV Schinveld: ‘Soms waren er wel tien spelers om uiteenlopende redenen niet in staat om te spelen’

Hete adem

Het dit seizoen matig presterende SV Meerssen lijkt dat lot vooralsnog bespaard te blijven, maar ‘concullega’ Minor - in de hoofdklasse B - is rode lantaarndrager. En dan staat de club uit Nuth ook nog een duel tegen nummer vier Orion te wachten. Meerssen neemt het maandag op tegen Moerse Boys.

Lees ook: De tijdelijk als aanvaller ingezette verdediger Niels Hamacher zette Roosteren met zijn treffers op het goede spoor

In de tweede klasse G ligt Schaesberg op koers voor het kampioenschap, maar het voelt de hete adem van RVU, dat op slechts twee punten achterstand staat, nog steeds in de nek. Beide ploegen staat een duel tegen een veel lager geklasseerde tegenstander te wachten. RVU heeft het op papier net iets makkelijker tegen Lindenheuvel-Heidebloem, dat voorlaatste staat. Schaesberg reist af naar Heer.

Lees ook: Langeberg moet nu maar afwachten, SHH heeft beste papieren

Toppers

Maastricht West is al kampioen van de derde klasse A, maar staat desondanks een topper te wachten tegen runner-up Weltania, dat ongetwijfeld zal willen laten zien dat kampioenen niet onverslaanbaar zijn. Het thuisvoordeel is echter voor de Maastrichtse equipe.

Lees ook: Amateurvoetbalkampioenen in Maastricht, Gulpen en Berg aan de Maas

In de vierde klasse A zien we eveneens een match tussen de nummer één en twee van het klassement terug, maar in dat duel staat meer op het spel dan ‘de eer’. Koploper Hulsberg ontvangt Leonidas. Saillant detail: het verschil tussen beide ploegen is slechts één punt. In buurklasse vier B treft de kersverse kampioen FC Gulpen nummer twee Voerendaal. Ook daar zien we dus een ‘clash of titans’.

Overige wedstrijden

Derde divisie B

Dongen-EVV Echt.

Hoofdklasse B

SV Meerssen-Moerse Boys, RKSV Minor-Orion.

Eerste klasse D

BSV Limburgia-De Ster, SC Susteren-Venray, VV Chevremont-Deurne.

Tweede klasse G

Heer-VV Schaesberg, VV Eijsden-RKSV Bekkerveld, LHC-Geusselt Sport, Sporting Heerlen-Caesar, Scharn-Sportclub ’25, FC Geleen Zuid-GSV ’28, RVU-RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie.

Lees ook: Wordt het doelpunt van Liv uit Oirsbeek het amateurvoetbalmoment van het jaar? ‘Toeval dat het is gefilmd’

Derde klasse A

KVC Oranje-SVME, VV Walram-SV Simpelveld, FC Landgraaf-SC Jekerdal, Wijnandia-Heksenberg/NEC, VV Maastricht West-Weltania, WDZ-VV Hellas, FC Hoensbroek-BMR.

Derde klasse B

SHH-VV Spaubeek, VV Born-SV Argo, SV Haslou-SV Langeberg, Centrum Boys-VV Alfa Sport, SVC 2000-VV HEBES, Brevendia-DVO.

Vierde klasse A

VV Schimmert-VV Keer, RKHSV-Berg ’28, RKVV Neerbeek-RKASV, SCG-DBSV, VV Willem I-RKVVM, VV Bunde-RKUVC, SV Hulsberg-Leonidas.

Vierde klasse B

UOW ’02-FC Kerkrade West, SV Eikenderveld-SV Zwart-Wit ’19, Voerendaal-FC Gulpen, Passart VKC-Kakertse Boys, Vaesrade-RKHBS, Rood Groen LVC ’01-SV Geuldal, RKTSV-RKMVC.

Vierde klasse C

HBC ’09-SVM, VV Zwentibold-FC RIA, SVH ’39-RKSV Olympia Schinveld, SV Brunssum-Linne, VV Roosteren-Oranje Blauw ’15, Sporting Sittard ’13-Woander Forest, SVE-VV De Leeuw.

Vijfde klasse A

VV Amstenrade-Geulsche Boys, VV Partij-FC Bemelen, SNC ’14-Sporting H.A.C., SV Abdissenbosch-Vijlen, RKSVB-IBC ’03.

Vijfde klasse B

SC Leeuwen-Urmondia, VV IVS-OVCD, MBC ’13-RKAVC, Conventus ’03-Slekker Boys, RIOS ’31-VV Sint Joost.