Maastricht kleine week lang mekka voor beursorganisatoren

UFI-deelnemers in Poznan 

UFI-deelnemers in Poznan © UFI

Sittard -

Driehonderd vooraanstaande organisatoren van internationale vakbeurzen komen van 13 tot en met 16 juni naar MECC Maastricht om onder meer de nieuwste trends in evenementenland te ontdekken. Het was al langer een wens van MECC om dit naar Limburg te halen.

Marc van de Ven

De UFI European Conference wordt gehouden door de Global Association of the Exhibition Industry (UFI), de wereldwijde branchevereniging voor beursorganisatoren en congrescentra. UFI heeft 821 leden in 86 landen en vertegenwoordigt 50.000 werknemers in de sector. Het jaarlijkse congres vond eerder plaats in steden als Poznan, Verona en Birmingham.

Spin-off

„MECC Maastricht is sinds 2016 lid van UFI en lobbyt al jaren om dit internationale congres naar Maastricht te halen”, aldus Oana Cipca, business development manager van het congrescentrum. „Wij zijn verheugd om de driehonderd internationale organisatoren van vakbeurzen en directies van congrescentra kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die wij als stad en regio te bieden hebben. Een mooie kans om Maastricht én MECC Maastricht internationaal op de kaart te zetten bij deze organisatoren. Uiteindelijk zal dat resulteren in een economische spin-off voor stad en regio.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws