Jumbo-Visma met topformatie naar Dauphiné

Roglic (r) won in 2020 al een rit in de Dauphiné. © ANP / AFP

De Nederlandse wielerformatie Jumbo-Visma komt met een sterke formatie aan de start van het Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic zijn onder meer van de partij. Hele grote verwachtingen zijn er echter niet. „De Tour de France is het belangrijkste, deze koers winnen is geen doel op zich”, aldus ploegleider Grischa Niermann.

Redactie

„We bekijken het van dag tot dag. We denken dat de renners na een eerste hoogtestage wel in orde zijn en dan willen we ons laten zien”, zei de ploegleider op de website van het team. „Maar deze koers is vooral een goede voorbereiding op de Tour. Na de Dauphiné volgt er nog een hoogtestage, maar het is ook belangrijk om te koersen in de voorbereidingsperiode en dan komt deze wedstrijd op het perfecte moment.”

Roglic en Van Aert waren eerder al succesvol in de Dauphiné. De Sloveen won in 2020 een rit en de Belgische kampioen schreef al drie ritten op zijn naam, waaronder een tijdrit. „Ik verwacht dat met name Primoz en Wout hun vorm willen testen en met koersritme verder zullen aanscherpen”, aldus Niermann. „Vele ogen zullen op ons gericht zijn, dus we zullen met verstand moeten koersen.”

Ook Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Chris Harper starten voor Jumbo-Visma in de Dauphiné, die van 5 tot en met 12 juni wordt verreden.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws