Michael van Gerwen: ’Om op deze iconische plek te winnen is erg speciaal’

.Michael van Gerwen met Jules van Dongen tijdens de openingsronde van de PDC Darts Championships in het Hulu Theater op Madison Square Garden in New York . © ED MULHOLLAND/PDC

Michael van Gerwen reageerde opgelucht na zijn zege afgelopen nacht op de US Darts Masters. Mighty Mike was in New York te sterk voor Jules van Dongen, een Amerikaan die zijn wortels heeft in Nederland.

RedactieBron: De Telegraaf

Dankzij een 6-4 overwinning plaatste Van Gerwen zich voor de kwartfinales waarin hij het komende nacht moet opnemen tegen James Wade. Na een 3-0 voorsprong liet de Brabantse darter Van Dongen terugkomen tot 5-4, maar uiteindelijk trok Van Gerwen toch aan het langste eind.

Van Gerwen: „Ik ben blij dat ik heb gewonnen. Ik liet hem terugkomen in wat voor hem de wedstrijd van zijn leven was, voor het eerst voor eigen publiek spelen. Maar op het eind deed ik weer de juiste dingen. Om op deze iconische plek te winnen is erg speciaal. Het publiek was een van de beste die we hebben gehad in de World Series . Nu ben ik door naar de finaledag, er moet nog een toernooi worden gewonnen. New York we komen er morgen weer aan!.”

Lees ook: Darter Van Gerwen verliest in Sheffield finale in Premier League

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws