Politie doorzoekt woning verdachte, bloemen bij vindplaats Gino

Achter de uitgebrande woningen leggen mensen zondag rond de middag bloemen, knuffels en kaarsjes neer. 

Achter de uitgebrande woningen leggen mensen zondag rond de middag bloemen, knuffels en kaarsjes neer. © ANP

Geleen -

De recherche is zondag in Geleen nog bezig met het doorzoeken van de woning van de man die wordt verdacht van de ontvoering van Gino en van betrokkenheid bij diens dood. Ook vindt er een buurtonderzoek plaats. De omgeving van de woning aan de Dommelstraat is afgezet.

RedactieBron: ANP

De advocaat van de verdachte heeft zondag laten weten „de komende drie weken niet te reageren op vragen die op wat voor manier dan ook verband met de zaak Gino en/of onze cliënt Donny M. houden”. De verdachte zit in beperkingen, wat wil zeggen dat hij behalve met zijn advocaat met niemand mag praten. En dat de advocaat, de politie en justitie er naar buiten toe het zwijgen toe doen.

Lees ook: Verdachte Donny M. woont op steenworp van vindplaats Gino in Geleen: ‘Je hoorde altijd rare verhalen over hem’

De woning ligt aan de overkant van de plek waar het lichaam van Gino werd gevonden achter een uitgebrande woning aan de Opbraakstraat. Tussen beide woningen in ligt een klein parkje met een speeltuintje en een wandelpad.

Achter de uitgebrande woningen leggen mensen zondag rond de middag bloemen, knuffels en kaarsjes neer. Volgens een buurman is de woning bijna drie weken geleden uitgebrand. Er bleek een wietplantage te zitten op de bovenste verdieping. Ook een naastgelegen woning is daardoor uitgebrand.

 

 © De Limburger

Lees ook: Woningen in Geleen ontruimd vanwege uitslaande brand

Gino komt eigenlijk uit Maastricht, maar logeerde sinds een week bij een zus in Kerkrade, omdat zijn moeder ziek is. Woensdagavond ging hij buiten even voetballen. Daarbij werd hij nog gezien bij het speeltuintje. Hij had om 19.30 uur terug bij zijn logeeradres moeten zijn. Toen hij niet kwam opdagen, zocht zijn zus tot diep in de nacht en alarmeerde de politie. Donderdag werd rond 16.00 uur een AMBER Alert gegeven. Zaterdagmorgen werd zijn lichaam in Geleen gevonden.

Het is niet bekend hoe Gino om het leven is gekomen en wat er sinds zijn verdwijning precies met hem gebeurd is.

Lees ook: Nog veel vraagtekens rond de dood van Gino, ook voor de politie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws