Eerste grandslamtitel rolstoeltennisser Vink op Roland Garros ten koste van Limburger Schröder

Niels Vink. © ANP/HH

Rolstoeltennisser Niels Vink heeft op Roland Garros zijn eerste grandslamtitel veroverd. De 19-jarige Helmonder versloeg in de finale bij de quads Limburger Sam Schröder in twee sets: 6-4 7-6 (8).

Redactie

Vink en Schröder wonnen vrijdag samen al de dubbeltitel op het gravel in Parijs. Dat deed het Nederlandse duo vorig jaar ook op de Paralympische Spelen van Tokio. De finale van het enkelspel moest zaterdag aan het begin van de tiebreak worden stilgelegd vanwege de regen en werd zondagochtend afgemaakt.

Lees ook: Nederlands succes op Roland Garros: rolstoeltennisster Diede de Groot wint 14e grandslamtitel

Dat gold ook de dubbelfinale bij de vrouwen, die eveneens Nederlands succes opleverde. Diede de Groot, die zaterdag op het gravel in Parijs al haar veertiende grandslamtitel in het enkelspel veroverde, won met Aniek van Koot in de finale van de Japanse Yui Kamiji en Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika via een matchtiebreak: 7-6 (5) 1-6 10-8.

De 25-jarige De Groot had Kamiji in de finale van het enkelspel op het Court Philippe-Chatrier in twee sets geklopt (6-4 6-1). De Nederlandse rolstoeltennisster verloor in februari vorig jaar voor het laatst een wedstrijd. Haar zege in de finale op Roland Garros betekende haar vijftigste overwinning op rij. De Groot won vorig jaar alle grandslamtoernooien en ook behaalde ze in Tokio de paralympische titel, waarmee ze de zogenoemde golden grand slam voltooide.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws