Franse tennisster Mladenovic pakt vierde dubbeltitel in Parijs

Caroline Garcia (links) en Kristina Mladenovic (rechts). © ANP / AFP

De Franse tennisster Kristina Mladenovic heeft voor de vierde keer op Roland Garros de titel gepakt in het dubbelspel bij de vrouwen. Mladenovic was in de finale met haar landgenote Caroline Garcia te sterk voor het Amerikaanse duo Coco Gauff/Jessica Pegula: 2-6 6-3 6-2. De 18-jarige Gauff verloor zaterdag ook al de finale van het enkelspel, tegen de Poolse Iga Swiatek.

Redactie

Mladenovic (29) won Roland Garros in 2016 ook al met Garcia; in 2019 en 2020 deed ze dat met de Hongaarse Timea Babos. Luid aangemoedigd door het publiek op het Court Philippe-Chatrier pakten de twee Françaises zondag de dubbeltitel in Parijs. Op het derde matchpoint was het raak.

Mladenovic en Garcia lieten aan het begin van de eerste set zes breakpoints liggen. Gauff en Pegula waren heel wat effectiever. De Amerikaanse tennissters benutten hun eerste twee breakpoints en haalden zo de set met 6-2 binnen. In de tweede liep het Franse duo met twee vroege breaks al snel uit naar 4-0. Mede door een verloren servicebeurt van Mladenovic ‘op love’ kwamen Gauff en Pegula terug tot 4-3, maar ze gaven daarna ook hun eigen servicebeurt weg. Het kwam aan op een beslissende derde set en die trokken Mladenovic en Garcia met twee vroege breaks naar zich toe.

Lees ook: Eerste grandslamtitel rolstoeltennisser Vink op Roland Garros ten koste van Limburger Schröder

Mladenovic voerde haar totale aantal grandslamtitels op naar negen. Ze won met Babos ook twee keer de Australian Open en de Française zegevierde in het gemengd dubbel op de Australian Open (twee keer) en Wimbledon. Begin dit jaar zegevierde Mladenovic in Melbourne met de Kroaat Ivan Dodig als partner.

Mladenovic sprak in haar speech waardering uit voor de prestaties van Gauff. „Je bent 18 jaar en gaat naar huis met twee trofeeën. Heel knap.” De Amerikaanse tiener stond vorig jaar op de US Open ook al in de finale van het vrouwendubbel, maar die verloor ze toen met landgenote Caty McNally. „Ik heb nu drie finales gespeeld, hopelijk kan ik er ooit een winnen”, zei Gauff. „Misschien op Wimbledon.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws