Crash vliegtuigje in havengebied Rotterdam, zoektocht naar twee dodelijke slachtoffers

Zoektocht naar slachtoffers in het Calandkanaal. © ANP

In het Calandkanaal in het Rotterdamse havengebied is zondag een vliegtuigje neergestort, meldt de Veiligheidsregio Rijnmond. Aan boord waren twee personen.

Redactie

Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat de kans dat de inzittenden nog in leven zijn „eigenlijk nihil is”. Desondanks wordt nog steeds naar hen gezocht.

De veiligheidsregio werd rond 18.50 uur gealarmeerd over de mogelijke crash, maar het is onduidelijk hoeveel tijd er zat tussen de crash en het moment van de melding. Rond 21.00 uur werd volgens de woordvoerder overgegaan tot bergen, omdat „redelijkerwijs te verwachten was” dat de slachtoffers niet meer leven.

Brokstukken

Ter plekke zijn brokstukken aangetroffen met daarop het registratienummer van een kleiner soort vliegtuig. Van welk type is nog niet bekend. Wel is bekend dat het toestel eerder op de dag was opgestegen uit Oost-Duitsland en onderweg was naar Frankrijk. Er zijn op de plaats van het ongeval kledingstukken gevonden. Ook is er een oliespoor zichtbaar.

Volgens de woordvoerder wordt de berging voorlopig nog niet gestaakt. Vermoedelijk wordt ook in de nacht van zondag op maandag doorgezocht. Hierbij wordt onder meer een onderwaterdrone met sonar gebruikt. Ook zijn beroepsduikers ingezet om tot op 24 meter diepte te zoeken. Er is ook een helikopter ingezet.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldde zondagavond naar het Rotterdamse havengebied te gaan voor een verkennend onderzoek naar de situatie. Het werk van deze raad is onderzoek doen naar de achterliggende oorzaak van voorvallen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws