Canadese spelers staken en zeggen duel met Panama af vanwege geschil over geld

Alphonso Davies (rechts) is de grote ster bij Canada. © ANP/HH

De Canadese voetbalploeg is in staking gegaan en heeft enkele uren voor aanvang afgezegd voor een oefenwedstrijd tegen Panama. De spelers uit Canada, die ook al enkele dagen weigeren te trainen, zijn ontevreden over de beloningen van de voetbalbond nu Canada zich voor het eerst in 36 jaar heeft geplaatst voor het WK.

RedactieBron: De Telegraaf

De spelers lieten in een verklaring weten dat ze nieuwe contractvoorwaarden hebben verworpen. Ze menen dat het voorstel te lang op zich liet wachten en eisen onder meer 40 procent van het prijzengeld op het WK en meer transparantie.

Lees ook: Sneijder vreest het ergste voor Wijnaldum: ‘Botsing tussen Gini en Van Gaal?’

„We hopen dat Canada Soccer beslissende stappen gaat nemen om met ons team samen te werken, zodat we weer op het veld kunnen staan voor onze wedstrijd op 9 juni”, schrijven de spelers, die ook hun excuses aanbieden aan de Canadese en Panamese fans. Over enkele dagen is Curaçao de tegenstander.

Nick Bontis, de voorzitter van de Canadese bond, zei op een persconferentie dat hij „zeer teleurgesteld” was over de beslissing van de spelers. Ze hadden een eerlijk aanbod gekregen, zo beweerde hij. „Canada Soccer heeft te goeder trouw met de spelers samengewerkt om een stap voorwaarts te maken die eerlijk is voor iedereen. We zouden graag een op feiten gebaseerde discussie hebben binnen de fiscale realiteit waarmee Canada Soccer elke dag moet leven”, zei Bontis.

Canada is op het WK in Qatar ingedeeld met België, Kroatië en Marokko.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws