‘Frenkie de Jong is 112 miljoen euro waard’

Frenkie de Jong. 

Frenkie de Jong. © ANP

Frenkie de Jong (25) is 112 miljoen euro waard. Althans, dat becijfert onderzoeksbureau CIES Football Observatory op basis van onder meer leeftijd, duur van het contract en prestaties.

Redactie

Of hij komend seizoen nog speler van FC Barcelona is, is nog maar de vraag. Het feit dat de Catalanen een transfer van De Jong niet langer onbespreekbaar noemen, moet de middenvelder genoeg zeggen. Trainer Xavi zegt zelfs dat hij ook aan het ’economische aspect’ moet denken. Kortom, als de juiste prijs wordt betaald, is De Jong weg. Erik ten Hag wil zijn voormalige pupil bij Ajax naar Manchester United halen. Sterker nog, Frenkie is topprioriteit.

Lees ook: ‘Weerzinwekkend en onrechtvaardig hoe Louis van Gaal over een van onze beste voetballers praat’

Andere Nederlanders in de top 100 zijn Donyell Malen (CIES schat de Dortmund-aanvaller in op 66,7 miljoen euro) en Matthijs de Ligt (63,2 miljoen euro). Vanuit de Eredivisie staat er één speler in de lijst: Ajax-aanvaller Antony. De Braziliaan wordt geschat op een slordige 51,2 miljoen euro.

Mbappé bovenaan

Het CIES (Centre International d’Etude du Spor) heeft berekend dat Kylian Mbappé momenteel bovenaan de lijst staat, met een waarde van 205,6 miljoen euro. De Franse vedette van PSG verlengde onlangs zijn contract bij de Parijzenaren. Vinicius Junior - die onlangs namens Real Madrid de enige en dus winnende treffer maakte in de Champions League-finale - volgt Mbappé op plek 2 (185 miljoen euro). Erling Haaland (152,6 miljoen euro) maakt de top 3 compleet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws