Carapaz slaat Tour dit jaar over en richt zich op Vuelta

Richard Carapaz verspeelde onlangs op de voorlaatste dag de roze leiderstrui in de Giro d’Italia. 

Richard Carapaz verspeelde onlangs op de voorlaatste dag de roze leiderstrui in de Giro d’Italia. © EPA

Richard Carapaz slaat de Tour de France deze zomer over. De 29-jarige klimmer uit Ecuador, die onlangs als tweede eindigde in de Giro, richt zich op de Ronde van Spanje in het najaar. „Dat is mijn hoofddoel voor de rest van het seizoen”, zei Carapaz bij terugkeer in zijn vaderland. Hij reed vorig jaar wel de Tour en eindigde toen als derde.

Redactie

Carapaz, die afgelopen jaar op de Olympische Spelen van Tokio het goud pakte in de wegwedstrijd, moest in de Giro op de voorlaatste dag de roze leiderstrui afstaan aan Jai Hindley. De Australiër stelde in de afsluitende tijdrit door Verona de eindzege veilig. Carapaz, in 2019 winnaar van de Giro, moest genoegen nemen met de tweede plaats.

De renner van Ineos Grenadiers gaat de komende vier weken in eigen land trainen, vertelde hij volgens Ecuadoraanse media op een persconferentie in Quito. Carapaz wil in de aanloop naar de Vuelta, die op 19 augustus begint met een ploegentijdrit in Utrecht, de Ronde van Polen rijden.

Carapaz combineerde in 2020 en 2021 de Vuelta met de Tour. Hij stond vorig jaar in Parijs op het podium, samen met de Sloveense winnaar Tadej Pogacar en de Deense nummer twee Jonas Vingegaard.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws