IJshockeybond trekt stekker uit de BeNe-League

 

 © Annemiek Mommers

De Nederlandse ijshockeybond heeft de samenwerking met de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF) in de BeNe-League per direct beëindigd. De competitie tussen Nederlandse en Belgische clubs werd dit jaar voor de zesde keer gehouden, de titel ging haar Heerenveen. Ook Snackpoint Eaters Limburg uit Geleen nam deel aan de competitie.

redactie

Volgens IJshockey Nederland staan de door de Belgische bond gekozen uitgangspunten haaks op de normen, waarden en ambitieplannen van IJshockey Nederland. Beide bonden konden niet tot overeenstemming komen over hoe de gezamenlijke competitie volgend seizoen een vervolg zou moeten krijgen.

„Bij gebrek aan voldoende draagvlak ziet IJshockey Nederland daarom helaas geen heil meer in de voortzetting van verdere samenwerking met de KBIJF waardoor er een einde komt aan de BeNe-League”, liet de bond weten. Die richt zich nu op de voorbereiding voor een sterke nationale competitie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws