Bouwstart nieuwe megaloods aan A2 bij Wessem

 © Panattoni

Wessem -

Op de plek waar voorheen de oude steenfabriek lag tussen Wessem en Panheel, bouwt vastgoedbedrijf Panattoni een nieuw distributiecentrum van 24.000 vierkante meter.

Rob Stikkelbroeck

De steenfabriek sloot in 2013 en stond jarenlang te koop. In 2019 werd het uit 1915 stammende fabrieksgebouw gesloopt, de asbest verwijderd en het terrein gesaneerd. Ondertussen ging de gemeente Maasgouw akkoord met de plannen voor een logistieke loods.

Lees ook: Steenfabriek tussen Wessem en Panheel tegen de vlakte voor nieuw distributiecentrum

Het bedrijf Panattoni ontwikkelt vastgoedprojecten in verschillende Europese landen. In Limburg onder andere in Roermond en Heerlen. De locatie Wessem is gekozen vanwege de ligging aan de A2 en de internationale verbindingen. Het complex krijgt 20 laadperrons en 185 parkeerplaatsen en is naar verwachting klaar in januari 2023. De ruimte kan aan meerdere bedrijven worden verhuurd.

Het vrachtverkeer van en naar de plek langs de Sluisweg kan zowel via Panheel als Thorn naar de Napoleonsweg om vervolgens op de A2 te komen. Ook kunnen de trucks straks via Wessem richting A2 worden geleid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Maasgouw

Gemeenteberichten