Inloopavond bij nieuwe opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Venray

 © ANP

Venray -

Wie benieuwd is hoe de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen bij het Raayland College in Venray eruitziet, kan er vrijdagavond terecht voor een inloopavond.

Leon Janssen

Een leegstaand gedeelte van het Raayland College (het voormalige Boschveldcollege) is in de afgelopen weken gereedgemaakt voor tijdelijke bewoning voor honderdtwintig Oekraïense vluchtelingen.

Woonbegeleiders

De eerste vluchtelingen worden vanaf volgende week verwacht. De opvanglocatie wordt net als bij de noodopvang in sporthal De Berkel in Horst gerund door het Rode Kruis. Dat levert in Venray woonbegeleiders, EHBO’ers en maatschappelijk opvang.

Lees ook: Gouverneur: komende weken nog extra plekken noodopvang in Limburg verwacht voor Oekraïense vluchtelingen

Wie kennis wil maken met de opvang, kan daarvoor vrijdag van zeven tot negen uur ’s avonds terecht. Vertegenwoordigers van het Rode Kruis, het Raayland College en de gemeente zijn present om vragen te beantwoorden. Wie als vrijwilliger wil meehelpen, kan zich bij hen melden.

Nieuwbouw

De opvang van de Oekraïners in het Raayland College is tijdelijk. Het gebouw waarin de opvang is gevestigd, wordt begin 2024 afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw van de speciale scholen Focus en Spectrum.

Meest gelezen

Venray

Gemeenteberichten