Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Gulpen-Wittem wint Cittaslow award voor kinderboek


 

 © Roger Coenders Fotografie.

Het boek ‘Citta de slak’ kwam als beste internationale project uit de bus in de categorie Gastvrijheid, Bewustwording en Training. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met inwoners, jong en oud, in Gulpen-Wittem. Kleurrijke tekeningen met herkenbare elementen uit de gemeente spreken bij de lezers van het boek tot de verbeelding.

gemeente Gulpen-Witttem

 

 © gemeente Gulpen-Wittem.

De uitreiking vond plaats tijdens de Cittaslow jaarvergadering in Orvieto, Italië, waar burgemeester Nicole Ramaekers trots de prijs in ontvangst nam. Kijk hier voor meer informatie over het kinderboek en voor een overzicht van de verkooppunten. op.


 

 © gemeente Gulpen-Wittem.

Wat is Cittaslow?Gulpen-Wittem is Cittaslow sinds september 2018. En daar zijn we enorm trots op! Cittaslow betekent letterlijk ‘langzame stad’ en is het internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. U herkent het Cittaslowlogo aan een oranje slakje. We doen er samen met onze Cittaslowambassadeurs alles aan om het Cittaslowgedachtengoed verder te verspreiden, zowel onder jongeren als ouderen. Kinderen kunnen al lezend leren over het thema ‘Cittaslow’ en ontdekken wat dat allemaal inhoudt via het kinderboek dat de gemeente Gulpen-Wittem in 2020 uitbracht.


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger

Meer van Gemeente Gulpen-Wittem

Meest gelezen