Roze Week in Venlo met LSD-spel, dragqueens op de Parade en queer feest bij Grenswerk

 © Venlo Kleurt Roze

Venlo -

Drie jaar nadat Venlo de landelijke Roze Zaterdag mocht organiseren, kleurt de stad opnieuw roze. Van 11 tot 19 juni is er volop aandacht voor diversiteit en inclusiviteit.

Marcel van Lier

Venlo Kleurt Roze luidt de naam van de stichting die is voortgekomen uit de organisatie van Roze Zaterdag in 2019 en zich inzet voor projecten die bijdragen aan meer begrip en respect voor iedereen die lesbisch, homo, bi, transgender of interseksueel (LHBTI) is. Het programma startte afgelopen zondag met LevenSeksDrugs (LSD). Dit spel is ontwikkeld door Venlose jongeren en heeft als doel taboes over seks, drugs, seksuele geaardheid, genderkwesties en gevoelens bespreekbaar te maken. LSD wordt donderdag 16 juni nog een keer gespeeld in de Venlose bibliotheek, waar de jonge schrijver Pim Lammers komt vertellen over zijn boeken en hoe hij zijn ervaringen als homo daarin verwerkt.

Roze Zaterdag

Op 18 juni wordt de Roze Week afgesloten met de Roze Zaterdag in Venlo. Op de Parade paraderen ’s middags drie dragqueens, bekend van tv, die hapjes uitdelen namens de ondernemers in deze straat. In het Grenswerkcafé begint aansluitend om 16.00 uur NEX-US Generations, een inclusief queer-feestje met muziek, dans en kinderactiviteiten. NEX-US is een clubconcept dat (gender)diversiteit en vrijheid tot zelfexpressie centraal stelt. Het werd in 2018 ontwikkeld in de aanloop naar Roze Zaterdag. Sindsdien werden verschillende queer feesten, raves en stage hostings georganiseerd, onder meer op het Zomerparkfeest. Daarnaast biedt City Cinema een speciaal filmprogramma tijdens de Roze Week.

Opgave voor het LSD-spel is mogelijk via mail. Social Banana geeft een overzicht van alle activiteiten op www.venlokleurtroze.nl.

Meest gelezen

Gemeenteberichten