Vandaag Inside mag niet meedoen aan Televizier-Ring

 © ANP / ANP

Het programma Vandaag Inside mag niet meedoen in de strijd om de Televizier-Ring. Dat hebben de presentatoren woensdag in de uitzending gezegd.

Redactie

De presentatoren wonnen in 2011 al de prijs voor Voetbal International, een van de voorlopers van Vandaag Inside. Volgens de reglementen mogen programma’s en alle spin-offs die daaruit voortkomen of daarop lijken niet meer meedoen als zij eerder al gewonnen hebben.

Het drietal is het niet eens met deze keuze. „Het is een nieuwe show”, wierp Wilfred Genee woensdag tegen. „Het is een ander programma met andere onderwerpen”, aldus Johan Derksen. Het onderwerp kwam dinsdag tijdens de uitzending al ter sprake. Volgens Derksen is de organisatie van de Televizier-Ring „gewoon bang dat we weer winnen”.

De organisatie van de Televizier-Ring was woensdagavond niet voor commentaar bereikbaar.

Vandaag Inside kwam voort uit meerdere andere varianten waarin Genee, Derksen en Rene van der Gijp de afgelopen jaren voetbal en andere zaken bespraken. Het programma wordt sinds begin dit jaar elke werkdag uitgezonden. Ruim een maand geleden leek Vandaag Inside even gecanceld te worden nadat Johan Derksen in de uitzending had bekend een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw gepenetreerd te hebben met een kaars. Later herzag hij dit verhaal en zei hij dat er niets gebeurd was.

Lees ook: De krankzinnige weken van Johan Derksen: ‘Drie dagen belangrijker dan Poetin’

Producent Talpa en zender SBS6 gaven aan de zaak serieus te nemen maar het drietal mocht na twee weken commotie gewoon verder gaan met het programma.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws