Verkenningseskadron Landmacht krijgt oefening in Heuvelland als alternatief voor FIT-test voorgeschoteld


 

 © ANP

Maastricht -

Militairen van 42 Brigade Verkenningseskadron, onderdeel van de dertiende Lichte Brigade in Oirschot, oefenen van 20 tot en met 22 juni in de omgeving van Epen, Maastricht en Valkenburg.

Redactie

„Ze trainen een zogenaamde navigation exercise; navigeren onder verzwaarde omstandigheden. De verzwarende omstandigheden vertalen zich in het navigeren met verschillende soorten kaarten en methodes. Het glooiende Limburgse landschap is bij uitstek geschikt vanwege de extra fysieke prikkel”, meldt Defensie.

Lees ook: Dienstplicht, ja, die bestaat nog steeds: hoe groot is kans dat burgers werkelijk worden opgeroepen?

De training geldt als alternatief voor de verplichte, jaarlijkse FIT-test, ‘omdat tijdens de oefening alle componenten van de test aan bod komen’. „Daarnaast zorgt een oefening als dit voor versterking van de kameraadschap onder de militairen.”

Schade

Wie door de oefening onverhoopt schade oploopt, kan dit onder vermelding van de militaire eenheid, datum, tijd, plaats en de geleden schade melden bij de Sectie Claims Ministerie van Defensie.

Adres: Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoonnummer 030-2180420 en e-mailadres jdvclaims@mindef.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Valkenburg aan de Geul

Gemeenteberichten