Aangeboden door Gemeente Brunssum

Brunssumse componist ontvangt onderscheiding

De Brunssumse componist Arno Dieteren ontving onlangs een onderscheiding van de Stichting Maastrichtse Componisten. Hij kreeg een speciale plaquette voor zijn verdiensten voor de Limburgse muziekcultuur.

gemeente Brunssum

Arno Dieteren (70) studeerde aan het Conservatorium in Maastricht en trad samen met zijn vrouw Paulien op in het hele land, met het ensemble Contraint. Het ensemble speelde in de jaren 80 en 90 een belangrijke rol in Limburg in de promotie van het hedendaagse muziektheater. Met Ensemble Contraint beoogden Dieteren en de andere musici onbekende muziek te ontsluiten voor een breder muziek.

PlaquetteDe Stichting Maastrichtse Componisten heeft als doel om muziek, geschreven door componisten die een relatie hebben met de stad Maastricht en omgeving, onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Een van de activiteiten van de Stichting is het uitreiken van een jaarlijkse plaquette.

De plaquette voor het jaar 2021 ontving Arno Dieteren op zondag 12 juni 2022, tijdens een concert (‘Woven Sounds’) in het Clemenskerkje in Brunssum.


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger

Gemeente Brunssum

https://www.brunssum.nl/

Brunssum, met 28.000 inwoners, ligt tussen Duitsland en het Limburgse Heuvelland. De stad biedt modern wonen in een historische omgeving. De tuinstad-architectuur is bewaard in het grootste 'beschermd gezicht' van Nederland.

Meer van Gemeente Brunssum

Meest gelezen