Leerling (13) Sint Ursula Horn overleden aan gevolgen aanrijding met bus

 © Track ‘88

Horn -

De leerling (13) van scholengemeenschap Sint Ursula in Horn, die donderdagmorgen op de Napoleonsweg door een bus werd aangereden, is in de loop van de middag overleden. De school heeft dat medegedeeld aan leerlingen, medewerkers en ouders.

Rob Stikkelbroeck

De jongen uit Haler werd geschept toen hij de provinciale weg wilde oversteken richting Horn. Hij liep door de aanrijding levensgevaarlijk letsel op en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht. Daar overleed hij donderdagmiddag aan zijn verwondingen. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Lees ook: Leerling Sint Ursula in Horn ernstig gewond na aanrijding met bus, schoolreisjes zijn afgelast

Troost

Schooldirecteur Danny Hermans laat per mail weten dat vrijdag tijdens het eerste lesuur stil wordt gestaan bij het verlies van de leerling van 2 havo. ‘In de aula (locatie Horn) zijn medewerkers van school en collega’s van CJG aanwezig om leerlingen hulp en troost te bieden. Tevens kunnen de leerlingen hier hun gedachten delen. We hebben een gedenkruimte ingericht in het lokaal naast het decanaat waar leerlingen in alle rust kunnen herdenken’, aldus Hermans.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten