Limburgse coach Willem Weijs stapt over van Anderlecht naar Lommel SK

 

Willem Weijs is de nieuwe assistent-coach van trainer Steve Bould bij Lommel SK. De trainer uit Broekhuizenvorst komt over van Anderlecht, waar hij dezelfde rol vervulde.

Emil Visser

Bij Anderlecht zag Weijs (35) hoofdtrainer Vincent Kompany vertrekken naar het uit de Premier League gedegradeerde Burnley FC. Weijs vertrekt nu dus ook bij paars-wit, zij het naar een lager spelende ploeg. Lommel komt uit in de Eerste Klasse B, het tweede niveau in België. Lommel werd in mei 2020 onderdeel van de City Football Group, waar topclub Manchester City het vlaggenschip van is.

Lees ook: Limburgse coach Willem Weijs doet ervaring op bij Willem II: ‘Ik heb het stempel dat ik eigenwijs ben’

Voorheen was Weijs actief als coach van de jeugd van Ajax, PSV en NAC. Bij NAC werd hij aan de staf van het eerste team toegevoegd. Daar was hij kort interim coach.

Bij Lommel gaat hij samenwerken met hoofdcoach Steve Bould, die vorig decennium jarenlang assistent-trainer was bij Arsenal. Zijn komst naar Lommel werd twee weken geleden bekendgemaakt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws