Martens neemt na vijf jaar afscheid bij FC Barcelona

Lieke Martens.  

Lieke Martens.  © Getty Images

De Limburgse Lieke Martens neemt na vijf jaar afscheid bij FC Barcelona. Dat meldt de 29-jarige voetbalster donderdagavond op Instagram.

RedactieBron: ANP

„Na vijf jaar bij deze fantastische club in deze prachtige stad heb ik besloten afscheid te nemen en een nieuw avontuur aan te gaan”, schrijft ze. Martens had in Barcelona een aflopend contract en lijkt volgens Spaanse media op weg naar Paris Saint-Germain. „Ik kwam naar FC Barcelona in een tijd waarin de club een ambitieus project startte om leidend te worden in de wereld van het vrouwenvoetbal. We hebben hard gewerkt en ik geloof dat we de doelen die we vijf jaar geleden stelden hebben gehaald.”

„Het winnen van de Champions League was een absoluut hoogtepunt, net als het winnen van de FIFA Worlds Best Player Award als speler van Barcelona. Het is geweldig om deel uit te maken van de geschiedenis van deze club”, schrijft Martens.

Lees ook: Lieke Martens redt zich prima zonder zaakwaarnemer: ‘Ik heb besloten om voor mezelf te kiezen’

Martens pakte afgelopen seizoen de ‘dubbel’ met FC Barcelona: de Catalaanse voetbalsters wonnen de landstitel en de Spaanse beker. In de finale van de Champions League verloren ze met 3-1 van Olympique Lyon.

In het seizoen 2020-2021 won ze met Barcelona de Champions League door in de finale Chelsea met 4-0 te verslaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws